VAJEČNÁ OMELETA S TUŇÁKOVOU SMĚSÍ

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta s tuňákovou směsí

Na vaječnou omeletu s tuňákovou směsí potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 2 malé konzervy džuveče s tuňákem, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžíce oleje, pepř, sůl.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: na pánvičku s rozehřátým olejem vyklopte obsah konzerv, tuňáka rozmělněte vidličkou a dobře prohřejte na malém plaménku. Vmíchejte okapaný hrášek, podle chuti opepřete a osolte a krátce poduste. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.