VAJEČNÁ OMELETA S DRŮBEŽÍMI JÁTRY A SE ŠUNKOU

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta s drůbežími játry a se šunkou

Na vaječnou omeletu s drůbežími játry a se šunkou potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 200g drůbežích jater, 100g šunky, kousek cibule, 3 lžíce oleje, mletý pepř, petrželka, sůl.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: na oleji zpěňte drobně pokrájenou cibuli, přidejte odblaněná, na nudličky pokrájená drůbeží játra a osmahněte je. Vmíchejte drobně pokrájenou šunku a petrželku, sůl a pepř a krátce poduste. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.