LANČMÍT S VEJCI V LEČU

recept na pokrm z uzeného masa

 /  / Recepty / Uzeniny a uzené maso / Lančmít s vejci v leču

Na lančmít s vejci v leču potřebujete:  1 konzerva lančmítu, 4 vejce, 3 lžíce oleje, sůl, 1 konzerva sterilovaného leča, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, nebo kečupu, mletá paprika, sůl, česnek.

Na dvou lžících oleje zpěňte cibuli pokrájenou na půlkolečka a pokrájený česnek, vmíchejte mletou papriku, po zpěnění přidejte rajčatový protlak (kečup) a osmahněte jej. Směs zalijte lečem a duste, až se část tekutiny odpaří a lečo zhoustne. Konzervu lančmítu otevřete na obou koncích, obsah vytlačte, tuk oddělte a lančmít nakrájejte na čtyři kolečka. Osmažte je na oleji, potom obraťte, na každé kolečko vyklepněte po jednom vejci, bílky osolte a nechte je ztuhnout. Lečo urovnejte na talíře, poklaďte lančmítem s vejci a podávejte. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo slané pečivo.