TELECÍ PO ŠPANĚLSKU

recept na pokrm z telecího masa

 /  / Recepty / Telecí maso / Telecí po španělsku

Na telecí po španělsku potřebujete:  800g telecího masa, 2 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 šálek masového vývaru, 1 lžíce pražených mandlí, 2 lžíce oliv bez pecek, 1/2 šálku suchého bílého vína, 2 kousky celé skořice, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Maso omyjte a osušte. Odstraňte z něj tuk. Naplňte olivami, mandlemi a skořicí. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek. Na velké pánvi rozehřejte olej a osmažte maso ze všech stran dozlatova. Poté přidejte k masu cibuli a česnek, lehce osmahněte. Zalijte vývarem a vínem, osolte a opepřete. Jakmile začne vývar vřít, přikryjte a dále vařte, dokud nebude maso hotové.