ZELENINOVÝ TALÍŘ

recept na pokrm studené kuchyně

 /  / Recepty / Studená kuchyně / Zeleninový talíř

Na zeleninový talíř potřebujete:  1 ledový salát, 1 svazek ředkviček, 1 salátová okurka, 1 mrkev, 1 kapie, 150g rajčat, 80g brokolice, 150g nivy, sůl, pepř, 1 dcl bílého jogurtu, 1 dcl zakysané smetany, zelené bylinky (petrželka, pažitka, koriandr, bazalka).

Všechnu zeleninu očistěte, podle potřeby okrájejte a omyjte. Hlávkový salát po odkapání nakrájejte na hrubší kousky, ze salátové okurky a mrkve škrabkou na brambory nakrájejte plátky, ředkvičky nakrájejte na osminy, kapii na proužky. Brokolici rozeberte na růžičky a krátce povařte v osolené vodě. Ihned ji na sítku přelijte studenou vodou a nechejte okapat. Bylinky opláchněte a nadrobno rozsekejte. Připravenou zeleninu zlehka smíchejte v míse, posypte nastrouhaným plísňovým sýrem a salát doplňte zálivkou z bílého jogurtu, zakysané smetany, soli, pepře a zelených bylinek.