KREVETY NA GRILU SE SALÁTEM

recept na krevety

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Krevety / Krevety na grilu se salátem

Na krevety na grilu se salátem potřebujete:  340g krevet, řepkový olej, česnek, sůl, pepř, petrželka, koriandr, 120g salátové čekanky, 120g římského salátu, 80g výhonků mungo, 80g pomeranče, pomerančový dresink, pšeničná placka, avokádový dip.

Krevety očistěte, osušte a zprudka opečte na pánvi s trochou oleje. Z každé strany přibližně 2 minuty. Přidejte nasekaný česnek a odstavte. Osolte, opepřete, posypte sekanou petrželkou a koriandrem. Saláty opláchněte, nakrájejte na nudličky, přidejte výhonky mungo a nakrájený pomeranč. Zalijte pomerančovým dresinkem. Na talíř dejte krevety, zalijte avokádovým dipem, přidejte salát a jako přílohu pšeničnou placku.