ZAPEČENÉ LOSOSÍ FILETY

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Zapečené lososí filety

Na zapečené lososí filety potřebujete:  750g lososa, 1/2 svazku estragonu, 100g másla, 100g strouhanky, 75g sušených rajčat v oleji, 400g rajčat, 2 lžičky citrónové šťávy, sůl, pepř.

Lososí filety opláchněte, osušte, rozdělte na porce a položte do vymazané zapékací misky. Sušená rajčata nechte okapat od oleje a nakrájejte je najemno. Celá rajčata rozčtvrťte, zbavte jader a nakrájejte na kostičky. Estragon opláchněte, osušte a nadrobno nasekejte. Smíchejte ho se změklým máslem a strouhankou. Osolte a opepřete. Přidejte k rajčatům a zamíchejte. Přidejte citrónovou šťávu a dokořeňte. Směs naneste rovnoměrně na lososa a zapékejte v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 20 minut.