ŠPÍZ Z TYGŘÍCH KREVET SE SALSOU VERDE

recept na krevety

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Krevety / Špíz z tygřích krevet se salsou verde

Na špíz z tygřích krevet se salsou verde potřebujete:  5 krevet, 6 kousků ananasu, 1 větvička čerstvého rozmarýnu, olivový olej, sůl, pomerančová šáva. Salsa verde: 4 naložené sardele, 150g petrželky, 250g špenátu, 1 svazek bazalky, 2 stroužky česneku, šáva z malého citrónu, 100 ml olivového oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce kaparů, drcený pepř, sůl.

Krevety oloupejte a marinujte v olivovém oleji, soli a pomerančové šávě asi půl hodiny. Poté střídavě napichujte s ananasem na rozmarýnovou větvičku a opékejte na grilu 3 až 4 minuty. Sardele, špenát, bylinky a kapary drobně pokrájejte, česnek na jemno rozetřete. Zalijte olivovým olejem a vývarem, dochute pepřem a solí.