RIZOTO S LIŠKAMI

recept na rizoto

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Rizoto s liškami

Na rizoto s liškami potřebujete:  300g rýže, 100g malých lišek, 1 šalotka, 4 lžíce másla, 50g sterilovaného zeleného hrášku, 50g sterilované karotky, 100g parmazánu, trocha bílého vína, trocha smetany, 50 ml zeleninového vývaru, malý svazek čerstvých bylinek, sůl, bílý pepř.

Na 2 lžících másla zpěňte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte rýži, zalijte vínem a na mírném ohni míchejte, až se tekutina odpaří. Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání duste doměkka. Nakonec vsypte hrášek a karotku, zjemněte smetanou, okořeňte jemně nasekanými bylinkami, přidejte lišky podušené na másle, osolte a opepřete. Podávejte s hoblinkami parmazánu.