LASAGNE S CELEREM A JABLKY

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Lasagne s celerem a jablky

Na lasagne s celerem a jablky potřebujete:  300g celeru s natí, 3 jablka, 2 lžíce citrónové šťávy, 400g čerstvého sýru, 300 ml smetany, 1 lžička křenu, sůl, pepř, 250g lasagní, 150g sýru gouda.

Celer omyjte a oloupejte, část natě odložte na ozdobu, dužinu rozkrájejte na kostičky. Jablka omyjte, rozkrájejte na čtvrtky, vyřízněte jádřince, čtvrtky nakrájejte na úzké dílky a okamžitě pokapte citrónovou šťávou. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Zapékací formu vymažte tukem. Ve velké míse utřete čerstvý sýr se smetanou a křenem, osolte a opepřete. Do sýrové omáčky vmíchejte dílky jablek s kostičkami celeru. Zapékací formu vyložte lasagnovými plátky, přelijte polovinou omáčky, přikryjte zbývajícími lasagnemi a zalijte ještě zbylou omáčkou, aby lasagne zůstaly vláčné a neosychaly. Pokrm posypte nastrouhanou goudou. Pečte v troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobte celerovou natí.