TORTELLINI S MANDLOVOU OMÁČKOU

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Tortellini s mandlovou omáčkou

Na tortellini s mandlovou omáčkou potřebujete:  2 stroužky česneku, 150g loupaných mandlí, 50 piniových semen, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžíce masového vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, 200ml zakysané smetany, 500g čerstvých tortellini se sýrovou náplní, 50g parmazánu, několik bazalkových lístků.

Oloupejte česnek a rozmixujte ho s mandlemi a piniovými semeny. V nádobě rozehřejte olej. Za stálého míchání přidejte vývar a mandlovou pastu. Osolte a opepřete. Přimíchejte zakysanou smetanu a uchovejte horké. Tortellini uvařte v osolené vodě. Sceďte je a okapané promíchejte s mandlovou omáčkou. Pokrm rozdělte na nahřáté talíře, posypte strouhaným parmazánem a ozdobte bazalkovými lístky.