ORECHIETTE SE ZELENINOVÝM LEČEM

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Orechiette se zeleninovým lečem

Na orechiette se zeleninovým lečem potřebujete:  1 cibule, 1 až 3 stroužky česneku, 2 zralá rajčata, 2 červené paprikové lusky, 500g malých cuket, 1 středně velký lilek, 7 lžic olivového oleje, sůl, nahrubo mletý pepř, 1 snítka rozmarýnu, 150g parmazánu, 600g orrecchiette (těstovinová ouška).

Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek najemno nakrájejte. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nakrájejte na kostičky. Omyjte papriky, cukety a lilek. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky. Na velké pánvi rozehřejte olej a nechejte zesklovatět cibuli. Přidejte připravenou zeleninu. Osolte, opepřete a přimíchejte česnek i rozmarýn. Přikryté duste při mírné teplotě nejvýše 30 minut. Parmazán nastrouhejte na jemné hoblinky. Těstoviny uvařte "na skus" v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je, nechejte okapat a horké promíchejte se zeleninovým lečem. Lehce vmíchejte parmazánové hoblinky, ozdobte čerstvým rozmarýnem a ihned podávejte.