FUSILLI S KLOBÁSOU A ČERVENÝMI FAZOLEMI

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Fusilli s klobásou a červenými fazolemi

Na fusilli s klobásou a červenými fazolemi potřebujete:  150g italské nebo jiné tvrdé klobásy, 2 rajčata, 1/2 svazku rozmarýnu, 1 malá červená feferonka, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 plechovka sterilovaných červených fazolí (400g), 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8l suchého bílého vína, sůl, 400g spirálek (fusilli).

Klobásu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nasekejte. Z omytého a osušeného rozmarýnu odtrhněte lístky a nahrubo je nasekejte. Feferonku rozpulte, odstraňte semena, omyjte a nakrájejte na jemné nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Cibuli dejte zesklovatět na rozehřátý olej. Přidejte klobásu, rozmarýn a feferonku. Míchejte a opékejte při střední teplotě. Přidejte rajčata, okapané fazole a víno. Vařte do zhoustnutí. Osolte a přikryté nechejte táhnout, dokud neuvaříte těstoviny. Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s klobásami v omáčce.