SMAŽENÉ KRUPICOVÉ KROKETY

recept na přílohu

 /  / Recepty / Přílohy / Smažené krupicové krokety

Na smažené krupicové krokety potřebujete:  3/8 l mléka, 160g krupice, 30g másla, 1 vejce, 50g strouhaného tvrdého sýra, muškátový oříšek, strouhanka, sůl, olej na smažení.

Krupici vsypte tenkým praménkem do horkého osoleného mléka, přidejte máslo a za stálého míchání vařte, až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Sejměte je z plotýnky, po částečném prochlazení vmíchejte vejce, strouhaný sýr a strouhaný muškátový oříšek a rozetřete v plát o síle 1 cm na prkénko posypané strouhankou. Z vychladlého těsta nakrájejte obdélníček a osmažte je po obou stranách na rozehřátém oleji. Krokety můžete před smažením také obalit v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance a usmažit dorůžova. Podávejte k pečeným masům a k dušené zelenině.