KAPR S TATARSKOU OMÁČKOU

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Kapr s tatarskou omáčkou

Na kapra s tatarskou omáčkou potřebujete:  4 porce kapra, 150g tatarské omáčky, kousek sterilované okurky a kapie, petrželka, kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, ocet, sůl.

Očištěnou zeleninu zalijte v kastrolu vařící vodou do výše tří centimetrů, osolte a vařte 20 minut. Zeleninu vyjměte, vývar okyselte, přidejte osolené porce kapra a na malém plaménku vařte velmi mírným varem. Vařené porce kapra z vývaru vyjměte, opatrně odstraňte kosti, aby porce zůstaly neporušeny a nechte vychladnout. Přeložte je na talířky, přelijte tatarskou omáčkou, ozdobte vějířky okurky, proužky kapie, petrželkou a nechte v chladnu několik hodin proležet.