VEJCE PLNĚNÁ ŽLOUTKOVOU PĚNOU

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Vejce plněná žloutkovou pěnou

Na vejce plněná žloutkovou pěnou potřebujete:  4 vejce uvařená natvrdo, sůl. Náplň: 60g másla nebo tuku Hera, lžička hořčice, sůl, 4 žloutky z vařených vajec, 1 rajče nebo kousek kapie a petrželka na ozdobu, sterilovaná okurka na obložení.

Oloupaná, opláchnutá a osušená vejce rozkrojte podélně na půlky, žloutky vyjměte, bílky dole rovně seřízněte, aby vejce dobře stála, osolte je a nastříkejte pěnou. Ozdobte je a obložte (zpravidla kouskem kapie a vějířky sterilovaných okurek, opláchnutými listy hlávkového salátu, postříkanými citrónovou šávou apod.). Náplň: změklé máslo nebo tuk utřete se solí, přidejte jemně nastrouhané žloutky a hořčici. Naplněná vejce ozdobte dílky rajčete nebo proužky kapie a petrželkou a obložte vějířky okurek.