PIKANTNÍ CHUTNEY

recept na pochutinu

 /  / Recepty / Pochutiny / Pikantní chutney

Na pikantní chutney potřebujete:  800g kyselých jablek, 2 střední cibule, 100g rozinek, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, trocha vody, sůl, 5 lžic krystalového cukru, 50 ml octa, 1 pomeranč.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. Nasypte do většího kastrolu, přidejte nasekanou cibuli, zalijte trochou vody a duste. Po 5 minutách přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a kousky dužiny, přisypte rozinky a nasekané papričky. Přilijte ocet, přidejte cukr, sůl a za stálého míchání vařte, až směs začne houstnout. Horké chutney nalijte do menších skleniček, opatřete víčkem a obraťte dnem vzhůru. Skladujte na tmavém suchém místě.