JABLEČNÝ KOMPOT

recept na pochutinu

 /  / Recepty / Pochutiny / Jablečný kompot

Na jablečný kompot potřebujete:  800g sladkých jeblek, 1 citrón, 1 pomeranč, 1 celá skořice, 3 hřebíčky, 300g krystalového cukru, voda.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na větší kousky. Omytý citrón a pomeranč přepulte napříč dílky. Dvě půlky vydlabte a dužinu se šťávou přidejte k jablkům, dvě zbývající nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Do ovocné směsi zamíchejte cukr, přidejte hřebíčky a skořici, podlijte vodou a duste na mírném ohni přibližně 8 minut. Plátky citrónu a pomeranče vložte do zavařovacích sklenic a dolijte kompotem s kořením. Sklenice nechte vychladnout, zavřete víčkem a sterilujte 15 minut při 80 stupních.