AMERICKÁ MARINÁDA

recept na pochutinu

 /  / Recepty / Pochutiny / Americká marináda

Na americkou marinádu potřebujete:  1 jemně nastrouhaná cibule, 4 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce pomerančové šťávy, 4 lžíce kečupu, 1 lžička worcesterské omáčky, několik kapek tabasca, 1/4 lžičky drceného oregana.

Marináda je vhodná na drůbeží nebo vepřové steaky. Grilované plátky masa jsou jemnější, když se den předem nebo alespoň na hodinu naloží do marinády a několikrát se v ní obrátí. Maso krátce před grilováním dobře osušte, položte na naolejovaný grilovací rošt, po obou stranách ogrilujte a přitom při každém obracení potírejte marinádou. Jakmile se na povrchu steaku perlí čirá šťáva, osolte jej a dochuťte zbytkem marinády a přílohami podle vlastního výběru, například čerstvými saláty.