VENKOVSKÉ VDOLKY 2

recept na vdolky

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky / Venkovské vdolky 2

Na venkovské vdolky potřebujete:  500g hladké mouky, 500g polohrubé mouky, 10g droždí, 500 ml mléka, 150g cukru, 1 vejce, 3 žloutky, sůl, 250g tuku, 100 ml oleje, tvaroh, citrónová šťáva, jablka, skořice, tvrdý tvaroh, tuk na vymazání plechu.

Do mísy dejte prosátou mouku a uprostřed udělejte důlek. Do důlku rozdrobte droždí, přidejte cukr, trochu vlažného mléka a nechte vykynout. Potom vmíchejte zbytek mléka, rozehřátý tuk, špetku soli, vejce, žloutky a olej. Vypracujte vláčné těsto a nechte vykynout. Lžící vykrajujte bochánky, roztáhněte je a dejte na ně tvaroh smíchaný s citrónovou šťávou. Dobře zabalte a dejte na vymazaný plech. Opatrně roztahujte do stran. Jablka zbavte jádřinců a nastrouhejte je. Přímíchejte skořici a směs navrstvěte na bochánky. Na závěr nastrouhejte tvrdý tvaroh. Po upečení okraje omastěte.

  Další varianty receptu