BRAMBOROVÉ BUCHTY

recept na moučník

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Bramborové buchty

Na bramborové buchty potřebujete:  750g polohrubé mouky, 450g brambor, 140g cukru, 140g tuku, 2 vejce, 350 ml mléka, droždí, sůl, citrónová kůra. Náplň: 1 hrnek mletého máku, 1 hrnek mléka, 5 lžic krupicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, špetka mleté skořice, citronová kůra.

Brambory uvařte a nastrouhejte. Do mísy dejte mouku a udělejte v ní důlek. Z mírně teplého mléka, cukru a droždí udělejte kvásek a vlijte ho do důlku. Přidejte brambory, vejce, tuk, špetku soli a citrónovou kůru. Vypracujte tužší těsto a dejte ho do tepla vykynout. Potom ho rozválejte na tenkou placku, potřete vláčnou náplní. Náplň: mléko uveďte do varu, přidejte mletý mák a za stálého míchání povařte. Teplé oslaďte krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru a skořici, promíchejte a nechte vychladnout.