VENKOVSKÉ VDOLKY 1

recept na vdolky

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky / Venkovské vdolky 1

Na venkovské vdolky potřebujete:  500g hladké mouky, 25g droždí, 250 ml mléka, 2 lžíce pískového cukru, 80g másla, 200g měkkého tvarohu, 50g švestkových povidel, 50g tvrdého tvarohu, sůl, tuk na vymazání plechu.

Mouku prosejte, vytvořte hromádku a uprostřed udělejte důlek. Do důlku rozdrobte droždí, přidejte pískový cukr, trochu vlažného mléka a nechte vykynout. Potom vmíchejte zbytek mléka, rozehřátý tuk, sůl a vypracujte vláčné těsto. Nechte vykynout. Lžíci namáčejte do mouky a vykrajujte kousky těsta a rukou je dotvarujte na bochánky. Bochánky zploštěte a přeneste na tukem vymazaný plech. Nechte ještě krátce na plechu kynout, potom potřete rozehřátým tukem a ve středně vyhřáté troubě upečte. Vdolky potřete tvarohem ochuceným cukrem a povidly a posypte nastrouhaným tvrdým tvarohem.

  Další varianty receptu