JABLEČNÝ ŠTRÚDL

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Jablečný štrúdl

Na jablečný štrúdl potřebujete:  400g listového těsta, 8 jablek, 1 citrón, 2 balíčky vanilkového cukru, skořice, mletý hřebíček, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, citrónová kůra, 8 lžic strouhanky, 1 vejce.

Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců, nahrubo nastrouhejte a jemně z nich vymačkejte šťávu. Pokapte je šťávou z jednoho citrónu. Těsto rozválejte na dva tenké pláty. Na těsto navrstvěte jablka. Na ně nasypte vanilkový cukr, skořici, citrónovou kůru, nastrouhaný zázvor, mletý hřebíček a strouhanku. Zaviňte, okraje dobře přimáčkněte, těsto potřete rozšlehaným vejcem a upečte.