OVOCNÝ ZÁVIN

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Ovocný závin

Na ovocný závin potřebujete:  400g listového těsta, 4 lžíce strouhanky, 2 jablka, 300g kompotovaných třešní, 300g kompotovaných švestek, 100g cukru krupice, špetka skořice, 3 lžíce másla, cukr moučka.

Třešně a švestky sceďte, nechte je okapat a vypeckujte je. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a dužinu spolu se švestkami nakrájejte na kousky. Jablka poduste na pánvi a smíchejte s ostatním ovocem. Ovocnou směs oslaďte a ochuťte skořicí. Listové těsto rozválejte na plát, potřete rozpuštěným máslem a posypte strouhankou. Na těsto rovnoměrně rozložte směs ovoce tak, aby zůstaly přibližně čtyřcentimetrové volné okraje. Těsto zaviňte, okraje dobře přitiskněte a zahněte dospodu. Závin přendejte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby spoje byly směrem dolů. Závin pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů do zlatohněda. Potom ho nechte vychladnout. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.