JAHELNÍK 1

recept na moučník

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Jahelník 1

Na jahelník potřebujete:  200g jahel, sůl, 4 vejce, bílky, žloutky, 150g moučkového cukru, 1 lžičky mleté skořice, 100g rozinek, 200g sušených švestek.

Jáhly spařte horkou vodou a potom je vsypte do 3/4 litru osolené vařící vody a nechte vařit 20 minut, aby jáhly vytvořily hustou kaši. Tu nechte půl hodiny pozvolna chladnout. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a švestky vmíchejte do jahelné kaše. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, do něj vsypte zbytek cukru a šlehejte do lesklé hmoty. Poté ji vmíchejte k jáhlám. Pekáč vymažte sádlem, přendejte jahelnou kaši a při 160 stupních pečte hodinu.

  Další varianty receptu