JABLKOVÝ KOLÁČ 4

recept na koláč

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Koláče a koláčky / Jablkový koláč 4

Na jablkový koláč potřebujete:  300g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200g změklého másla, 2 vejce, 1 balíček kypřícího prášku, 200 ml mléka. Náplň: 1 kg jablek, 2 balíčky skořicového cukru.

V míse ručně vypracujte drobenku z mouky, cukru, vanilínového cukru a másla. Z drobenky odeberte 4 lžíce a odložte je. Do zbytku přidejte vejce, kypřící prášek a mléko. Všechny suroviny dobře ručně vymíchejte do hladka. Těsto rozetřete na vymazaný a moukou vysypaný plech. Jablka omyjte, oloupejte, nastrouhejte a smíchejte se skořicovým cukrem. Jablky poklaďte těsto a posypte ho drobenkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně půl hodiny. Upečený koláč nechte vychladnout.