RUSKÝ KOLÁČ

recept na koláč

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Koláče a koláčky / Ruský koláč

Na ruský koláč potřebujete:  2 vejce, 1 sklenice cukru, 4 sklenice hladké mouky, 1 lžička sody, ocet, 20 dkg másla, rybízový džem, vlašské ořechy, sušené švestky, sušená jablka.

Sodu zakapte octem, máslo nastrouhejte, vlašské ořechy pokrájejte, švestky namočte do vody a pokrájejte, jablka povařte a rozmixujte. Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. Dejte ho na 1/2 hodiny do lednice. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Na masovém strojku protlačte první polovinu těsta a poklaďte na vymazaný plech. Potřete džemem zahuštěným trochou mouky. Potřete jablky, posypte pokrájenými ořechy a švestkami. Vše přkryjte druhou polovinou těsta opět protlačenou na strojku. Pečte asi 1/2 hodiny při 180 stupních.