KINDER MLÉČNÝ ŘEZ

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Kinder mléčný řez

Na kinder mléčný řez potřebujete:  Těsto: 8 vajec, 200g cukru krystal, 80g rozpuštěného másla, 6 lžic vody, 300g hladké mouky, 40g kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, máslo a mouka na plech. Krém: 6 lžic cukru krystal, 4 lžičky vanilkového cukru, 375 ml mléka, 1.5 balené želatiny, 800 ml šlehačky. Poleva: 250g dortové polevy, 80g másla.

Žloutky vymíchejte s cukrem. Přidejte vodu s rozpuštěným máslem a míchejte. Potom přidejte mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšlehejte pevný sníh z bílků a vmíchejte ho do těsta. Půlku těsta vylijte na vymaštěný a vysypaný plech. Pečte 14 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Stejně tak upečte druhou půlku těsta. Oba cukry vsypte do mléka a za občasného míchání nechte vařit. Přidejte želatinu a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Vyšlehejte šlehačku a pomalu přilévejte vlažné želatinové mléko. Rychle naneste na těsto a přikryjte druhým těstem. Odložte do chladu na 2 hodiny. Nad párou rozpusťte čokoládovou polevu s máslem a naneste ji na vychladlý řez.