JAHODOVÉ ŘEZY 2

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Jahodové řezy 2

Na jahodové řezy potřebujete:  200g jahod. Těsto: 200g másla, 175g cukru, 3 vejce, 1 citronové aroma, 100g bramborové moučky, 100g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 200g malinové zavařeniny. Krém: 8 plátků želatiny, 200g jahod, 50g cukru, 400 ml smetany, 300g jogurtu, 1 dortová poleva.

Vyšlehejte máslo, cukr a citronové aroma. Přidávejte vejce. Smíchejte mouku, moučku a prášek, prosejte na krém a promíchejte. Těsto natřete na plech a zavařeninou na něj nastříkejte kolečka. Pečte 40 minut. Namočte želatinu. Rozmixujte s cukrem 200g jahod. Zahřejte v hrnci, smíchejte s želatinou a nechte vychladnout. Předtím, než začnete směs želírovat, přidejte do ní šlehačku s jogurtem. Krémem potřete korpus a nechte přes noc v lednici. Jahody nakrájejte na plátky a položte na krém. Připravte polevu a potřete řez.

  Další varianty receptu