ŘAZY Z VAJEČNÉHO KOŇAKU

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Řezy z vaječného koňaku

Na řezy z vaječného koňaku potřebujete:  Těsto: 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 200g práškového cukru, 200g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilínový cukr, 250g másla. Obloha: 150g másla, 2 balíčky vanilkového pudinku, 200 ml vaječného koňaku, máslové sušenky, 500 ml mléka, 150g práškového cukru, rum, čokoládová poleva.

Z másla, mouky, vajíček, vanilínového cukru, prášku do pečiva a vody vypracujte těsto. Rozetřete ho na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 13 minut, 2 minuty ho nechte stát ve vypnuté troubě. Náplň: máslo utřete s cukrem. Ze 2 balíčků vanilkového pudinku a půl litru mléka uvařte pudinkovou hmotu. Nechte ji vychladnout ve vodní lázni se studenou vodou, často míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Postupně přimíchejte utřené máslo s cukrem a nakonec vaječný likér. Krémem potřete vychladlé těsto. Sušenky krátce namočte do rumu zředěného s vodou. Poklaďte je jednu vedle druhé na krém, potřete rozpustěnou čokoládovou polevou a vložte na pár hodin do chladničky ztuhnout.