Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty pečené i nepečené

PIŠKOTOVÝ SMETANOVÝ NEPEČENÝ DORT 1  

recept na zákusek  

1/2 balíčku světlých piškotů, 1/2 balíčku kakaových piškotů, 1 vanilkový puding, 1/2 l mléka, 2 kelímky zakysané smetany, 1 menší plechovka ananasu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 4 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, trochu rumu, 1 sáček světlé želatiny, ovoce na ozdobu.

Z mléka se 2 lžícemi cukru a 1/2 balíčkem vanilkového cukru uvařte puding. Po vychladnutí do něj opatrně vmíchejte rum dle chuti. Vychlazený puding vyšlehejte mixérem. V další nádobě vyšlehejte šlehačku a jemně do ní vmíchejte 2 lžíce cukru moučka, 1/2 balíčku vanikového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidejte do smetanového krému želatinu připravenou dle návodu. Do formy o obsahu 1 l nalijte 1/2 vychlazeného pudingu, na který naskládejte střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijte 1/2 smetanové hmoty, na kterou poklaďte kousky ananasu. Opět zalijte smetanovou hmotou a na ní opět naskládejte piškoty. Piškoty překryjte zbylou 1/2 pudingu. Formu zakryjte alobalem a nechte půl dne v chladničce ztuhnout. Po vychlazení dezert vyklopte a ozdobte.