Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Vánoční cukroví nepečené

VÝBORNÉ SALONKY  

recept na vánoční cukroví  

1 malé kondenzované mléko, 200 ml plnotučného mléka, 500g cukru krystal, 1/2 čerstvého másla, 1 vanilkový cukr.

Všechny ingredience dejte do hrnce a na závěr zalijte mlékem. Za stálého míchání zahřejte na mírném ohni, dokud hmota nezačne houstnout. Poté všechnu směs vlijte do hranaté nádoby a nechte ztuhnout. Ještě vlažné vyklopte na mokrou utěrku a nařežte do tvarů malých hranolků. Salonky můžete ochucovat podle chuti a fantazie, například přidáním kakaa, kávy, kokosu, ovocné šťávy a podobně. Nakrájené sladkosti můžete nazávěr zabalit do různobarevných celofánových papírků.