ARAŠÍDOVÝ JEŽEK

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Arašídový ježek

Na arašídového ježka potřebujete:  350g polohrubé mouky, 120g moučkového cukru, 200g tuku, 1 vejce, 150g mletých arašídů, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli. Karamel: 50g moučkového cukru na karamel, 1 lžíce másla, 50g arašidů.

Vypracujte na vále tužší těsto, nechte odpočinout. Vyválejte plát o tloušťce 3 až 4 mm, vykrajujte ježky a upečte na vymazaném plechu. Slepujte marmeládou, bodlinky by se měly namáčet v karamelu: na pánvi rozpusťte moučkový cukru na karamel, přidejte 1 lžíci másla a arašídy, které v karamelu silně obalte. Můžete však také namáčet v čokoládě.