Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Vánoční cukroví pečené

MARCIPÁNOVÁ KOLEČKA  

recept na vánoční cukroví  

150g hladké mouky, 100g másla, 1 vejce, 50g cukru moučka, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 200g marcipánové hmoty, hladká mouka na pomoučení válu, 150g hotové čokoládové polevy.

Z mouky, másla, žloutku, práškového a vanilkového cukru vypracujte hladké těsto, zabalte je do mikroténového sáčku a nechte asi 30 minut odpočinout v lednici. Bílek ušlehejte do pěny, opatrně spojte s marcipánovou hmotou a naplňte do cukrářského sáčku s hvězdicovitou násadkou. Na pomoučeném válu rozválejte těsto na tenký plát a pomocí formiček vykrajujte kolečka nebo jiné tvary podle vlstní fantazie. Jednotlivé tvary vyrovnejte na plech vyložený pečícím papírem. Na každý nastříkejte marcipánovou hmotu a upečte dorůžova. Vychladlé kousky ozdobte rozpuštěnou polevou.