Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty pečené i nepečené

SCHWARZWALDSKÝ VIŠŇOVÝ DORT  

recept na zákusek  

175g hladké mouky, 1 vejce, 70g moučkového cukru, 90g másla, 1/8 l třešňové šťávy, 2 lžičky solamylu, 450g vypeckovaných višní, 50g cukru, 6 cl třešňovice, 2 nízké čokoládové korpusy, 1 l šlehačky, 2 balíčky vanilkového cukru, 80g rybízové marmelády, 30g čokoládové tříště, 12 třešní.

Z mouky, vajíčka, cukru a másla připravte drobenkové těsto, dejte je do dortové formy. Několikrát propíchněte, upečte, nechte vychladnout. Trochu třešňové šťávy rozmíchejte se solamylem. Zbytek šťávy povařte, zahustěte solamylem, smíchejte s višněmi. Cukr povařte se 4 lžícemi vody, smíchejte s třešňovicí a pokapejte piškotový korpus. Ušlehejte tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem, část dejte stranou a použijte na zdobení. Drobenkový základ potřete rybízovou marmeládou, přiklopte první korpus, navrch rozetřete tuhou šlehačku, poklaďte višněmi. Přiklopte druhý korpus a lehce přitlačte. Na vrchu i po stranách potřete tuhou šlehačkou, posypte čokoládou, nastříkejte růžice a ozdobte třešněmi.