BORŮVKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

recept na koláč

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Koláče a koláčky / Borůvkový koláč s drobenkou

Na borůvkový koláč s drobenkou potřebujete:  Těsto: 350g hladké mouky, 150 ml mléka, 1/2 kostky droždí, 4 až 5 lžic oleje, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce cukru, 1 vejce. Povrch: 600g borůvek, 2 lžičky skořice, 4 lžíce vlašských ořechů. Drobenka: 150g hrubé mouky, 80g tuku, 3 lžíce cukru krupice.

Do mísy dejte mouku a olej. Z droždí, mléka a trošky cukru připravte kvásek. Jakmile kvásek vzejde, smíchejte ho s moukou, přidejte rozšlehané vejce, sůl, cukr a těsto propracujte. Nechte je kynout. Vykynuté těsto rozprostřete na plech vymazaný tukem. Těsto posypte borůvkami, skořicí, cukrem a ořechy. Z uvedených přísad připravte drobenku, nasypte ji na koláč a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů.