Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Vánoční cukroví nepečené

SALÁM S KANDOVANÝM OVOCEM  

recept na vánoční cukroví  

200g mandlí, 200g moučkového cukru, 50g čokolády, 80g kandovaného ovoce, špetka skořice, špetka tlučeného hřebíčku, kůra z 1 citrónu, 2 vejce.

150g neloupaných mandlí umelte, 50g mandlí oloupejte a nasekejte, kandované ovoce nakrájejte na drobno. Přidejte cukr, nastrouhejte čokoládu, citrónovou kůru, ochuťte trochou skořice a hřebíčku. Vše dejte do nádoby na sporáku a za stálého míchání zahřívejte, až je směs horká. Odstavte ji, nechte vychladnout, přidejte vejce a krátce zamíchejte. Na pocukrovaném vále zformujte salámovou šišku a dejte do chladna oschnout. Krájejte na plátky, které můžete ozdobit kousky kandovaného ovoce.