ČOKOLÁDOVÍ JEŽCI

recept na nepečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Nepečené vánoční cukroví / Čokoládoví ježci

Na čokoládové ježky potřebujete:  80g másla, 80g moučkového cukru, 50g vlašských ořechů, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce škrobové moučky, kandované ovoce, pomerančová kůra.

Máslo rozehřejte, přidejte cukr, mléko, škrobovou moučku a zahřívejte v páře, až je hmota horká. Pak ji nechte částečně vychladnout, přidejte nakrájené kandované ovoce a sekané ořechy. Lžičkou tvořte na vále nebo alobalu hromádky, které prsty vytvarujte na jedné straně do špičky jako čumáček ježka. Z kousků kandovaného ovoce nebo barevné rýže udělejte oči a ježka nechte ztuhnout.