Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky

KAKAOVÉ PALAČINKY  

recept na moučník  

1 lžíce škrobové moučky, 200 ml třešňové šťávy, 100g odpeckovaných třešní, 2 vejce, 200 ml mléka, 3 lžíce javorového sirupu, 100g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 4 lžíce másla, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce cukru.

Škrobovou moučku smíchejte se třemi lžícemi třešňové šťávy. Zbývající šťávu přiveďte k varu a zahustěte škrobovou moučkou. Odstavte z ohně a přidejte odpeckované třešně. Vejce, mléko a javorový sirup rozkvedlejte. Přimíchejte mouku, jednu lžíci provátého kakaa a vše nechejte přibližně 20 minut odpočívat. Z těsta postupně usmažte na horkém másle 8 tenkých palačinek. Po usmažení je udržujte teplé v troubě. Smetanu dotuha ušlehejte a opatrně vmíchejte cukr. Šlehačkou naplňte cukrářský sáček s tvořítkem s velkým otvorem. Palačinky nadvakrát přeložte a poklaďte na čtyři předehřáté talíře. Přelijte třešňovou omáčkou a dozdobte šlehačkou.