Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty pečené i nepečené

DORT S NUGÁTEM A S ČOKOVAJÍČKY  

recept na zákusek  

6 vajec, 340g másla, 220g cukru, 1 lžička strouhané citrónové kůry, 150g polohrubé mouky, 50g škrobové moučky, 1 balení vanilkového pudinku, 500 ml mléka, trocha moučkového cukru, 100g ořechového nugátového krému, 100g višňového želé, cukrová vejce, čokoládová vejce, čokoládové hobliny, lískové ořechy.

Předehřejte troubu. Vejce oddělte, 90g másla rozpusťte. Žloutky se 180g cukru a citrónovou kůrou ušlehejte do pěny. Z bílů ušlehejte pevný sníh a navršte na žloutkovou pěnu. Mouku smíchejte se škrobovou moučkou, prosijte na sníh a přidejte máslo. Formu o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem a naplňte těstem. Pečte 30 až 35 minut. Korpus nechte vychladnout a vodorovně překrojte. Z mléka, zbylého cukru a pudinkového prášku připravte pudink a také nechte vychladnout. Nugátový krém s 250g povoleného másla vyšlehejte do pěny. Po lžících zapracujte pudink. Spodní díl korpusu opatřete dortovým prstencem a potřete jej nejdříve želé, potom 1/3 krému. Přiložte druhý díl, potřete další třetinou krému. Zbylým krémem naplňte cukrářský sáček a dort dozdobte. Povrch dozdobte vajíčky, hoblinami a překrojenými ořechy.