Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

KOKOSOVÝ ZAJÍČEK  

recept na moučník  

Těsto: 2 polévkové lžíce mletého kokosu, 150g hladké mouky, 2 zarovnané kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100g moučkového cukru, 1 vanilínový cukr, 3-4 polévkové lžíce horké vody, 4 vejce. Na potření: 4-5 polévkových lžic hladkého džemu. Krém: 1 puding s vanilkovou příchutí, 300 ml mléka, 200g měkkého másla, 3-4 polévkové lžíce moučkového cukru. Na ozdobení: 1 šlehačka v prášku, 150 ml studeného mléka, 50g barevného marcipánu, 1 kostička tmavé čokolády, 100- 150g mletého kokosu.

Na korpus smíchejte kokos, mouku a kypřící prášek. Cukr, vanilínový cukr, moučkový cukr, vodu a vejce našlehejte šlehačem do pěny. Na 1. stupni šlehače do pěny krátce zapracujte připravenou mouku. Těsto vylijte do dortové formy o průměru 26 cm, jejíž dno jste vyložili pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě. Upečený korpus nechte chvíli zchladnout a pomocí nože oddělte okraj formy, stáhněte pečící papír, po stranách vykrojte dva obloučky a ponechte je na ozdobu. Vykrojený korpus 2x podélně prořízněte. Spodní a prostřední plát potřete džemem. Z pudingového prášku a mléka uvařte hustý puding, který za občasného promíchání nechejte zcela vychladnout. Máslo s cukrem našlehejte do pěny a po částech do ní zašlehejte puding. Pláty potřené džemem spojte krémem. Šlehačku připravte podle návodu na obalu, 2-3 polévkové lžíce dejte do mikrotenového sáčku. Zbylou šlehačkou potřete boky, horní stranu dortu a rozříznuté díly (ouška a packy). Ouška a packy přiložte na dort a celý dort kromě oušek a pacek posypte kokosem. Na ploše posypané moučkovým cukrem vyválejte z marcipánu plošky pacek a čumáček. Nastříkejte čumáček a dort ozdobte. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a špejlí označte očka. Dort nechejte asi 2-3 hodiny v chladu.