Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

JAHODOVÉ DORTÍČKY  

recept na zákusek  

4 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, jahodový džem, 80g čokolády na vaření, 1 balíček červené želatiny, 250g čerstvých jahod, 2dl smetany na šlehání, 1 vanilinový cukr.

Žloutky vymíchejte s moučkovým cukrem do pěny. Přidejte prosetou mouku a vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijte na plech vyložený mastným papírem a ve vyhřáté troubě upečte. Papír sundejte, upečený plát potřete z jedné strany jahodovým džemem a zaviňte. Zabalte do vlhké utěrky a nechejte vychladnout. Rozbalený závin pokapte rozehřátou čokoládou, po ztuhnutí nakrájejte na 2 cm řezy a z jedné strany je potřete džemem. Smetanu ušlehejte s vanilínovým cukrem, dejte do cukrářského pytlíku se zdobičkou, na každý řez nastříkejte tvar věnce a do středu vložte omyté nakrájené jahody. Želatinu připravte podle návodu na obalu, ještě teplou jí polijte jahody a nechte ztuhnout.