Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

NAMAZANÝ PERNÍK  

recept na moučník  

250g očištěné dýně, 250g polohrubé mouky, 200ml červeného vína, 100g hnědého cukru, 60g cukru krystal, 50 ml oleje, 70g sekaných ořechů, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky soli, 100g hořké čokolády, mandle nebo ořechy na ozdobení.

Dýni nastrouhejte nebo nasekejte najemno a smíchejte s vejci, vínem, olejem a kořením. V mouce rozmíchejte prášek do pečiva, cukr ořechy a kakao. Obě hmoty smíchejte. Troubu předehřejte na 195 stupňů. Směs vlijte do středně velké formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečte 30 minut. Čokoládu rozlamte na kousky do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni nebo na nejnižší výkon v mikrovlnné troubě. Potřete s ní perník a ozdobte mandlemi nebo ořechy.

Viz také: Medový perník, Měkké perníčky, Velikonoční perníčky, Venkovský perník