Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty pečené i nepečené

PRUHOVANÝ DORT S ČOKOLÁDOU  

recept na zákusek  

Na těsto: 4 vejce, 200g moučkového cukru, 1 vanilínový cukr, 125ml mléka, 125ml oleje, 250g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 1 tmavé zdobení Dr.Oetker. Na pokapání: 2-3 polévkové lžíce rumu. Na náplň: 1 krémová náplň stracciatella Dr.Oetker, 200ml studeného mléka, 125g změklého másla, 2 polévkové lžíce moučkového cukru. Na posypání: 2 až 3 polévkové lžíce strouhané čokolády.

Na přípravu těsta vyšlehejte šlehačem do pěny vejce, cukr a vanilínový cukr. Mléko smíchejte s olejem a moukou, smíchejte s kypřícím práškem, solí a tmavým zdobením. Střídavě ve dvou fázích do pěny krátce zapracujte tekutinu a sypkou směs. Hladké těsto vylijte do dortové formy o průměru 26 cm, jejíž dno jste vyložili pečícím papírem. Uhlaďte a pečte v předehřáté troubě. Upečený korpus nechejte asi 10 minut ve formě zchladnout, nožem oddělte okraj formy, stáhněte pečící papír a nechejte zcela vychladnout. Korpus 1x prořízněte. Náplň připravte podle návodu na obalu (verze s máslem). První díl korpusu položte na podnos, pokapte rumem a stejnoměrně natřete 2/3 náplně. Zakryjte druhým dílem a dort potřete zbývající náplní a posypte čokoládou. Uložte asi na 3 hodiny do chladu. Do dortu můžete použít i náplně s jinou příchutí. Korpus je možné připravit den předem.