Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

LEHKÝ SMETANOVÝ DEZERT  

recept na moučník  

Krém: 1 balení želatiny, 100 ml studené vody, 1 balení šlehačky v prášku, 150 ml studeného mléka, 250 ml zakysané smetany, 1 balení vanilínového cukru, 200g ovoce, 1 balení dětských piškotů. Na zdobení: ovoce (podle sezóny).

Želatinu dejte nabobtnat do 100 ml vody, po nabobtnání ji rozpusťte ve vodní lázni. Poté vyšlehejte šlehačku se studeným mlékem, přidejte a zašlehejte kysanou smetanu, vanilínový cukr, přelijte a krátce vmíchejte rozpuštěnou želatinu (ne horkou). Formu na srnčí hřbet vyložte alobalem. Asi 1/3 krému vlijte do formy, poklaďte piškoty a ovocem dle chuti. Tento postup opakujte - vždy vrstva krému a vrstva piškotů a ovoce - až do spotřebování všech surovin. Naplněnou formu dejte na 2 až 3 hodiny ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopte dezert z formy, stáhněte alobal, pokrájejte na kousky a dozdobte ovocem.