Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

CALZONETTI  

recept na moučník  

Těsto: 400g hladké mouky, 1 balení droždí, 1 kávová lžíce cukru, 1/2 kávové lžíce soli, 1 kávová lžíce pizza koření, 200g nastrouhaného sýru, 3 polévkové lžíce oleje, 200 ml teplé vody, 1 vejce. Náplň: 200g nastrouhaného sýru, 50g nastrouhaného plísňového sýru, 2 vejce, 100g nadrobno nakrájené šunky, sůl, pepř, pizza koření.

Těsto: Mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr dejte do větší mísy a promíchejte. Přidejte olej, vodu a vejce a zpracujte na hladké, vláčné těsto. Povrch těsta poprašte moukou, zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo kynout 40 až 45 minut. Náplň: Všechny přísady na přípravu náplně dejte do misky a dobře promíchejte. Vykynuté těsto rozválejte a vykrajujte z něho kolečka o průměru 7 cm. Doprostřed každého kolečka dejte trochu náplně, těsto v polovině přehněte a kraje stlačením spojte. Calzonetti přendejte na vymazaný plech a potřete rozšlehaným vejcem a dejte péci cca 15 až 20 minut při 170 stupních v předehřáté troubě (v horkovzdušné troubě při 150 stupních, v plynové troubě na stupni 2 až 3). Podávejte teplé.