JAHODOVÉ ŘEZY 1

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Jahodové řezy 1

Na jahodové řezy potřebujete:  Těsto: 300g polohrubé mouky, 4 vejce, 7 lžic oleje, 10 lžic teplé vody, 240g krupicového cukru, 1/2 prášku do pečiva, tuk a mouka na plech. Náplň: 6 lžic zavařeniny (směs rybíz - jahody). Pudinková poleva: 3 sáčky čokoládového pudinku, 6 lžic cukru, 1.5 litru mléka. Na ozdobení: 2 dcl smetany ke šlehání, 16 jahod, meduňka.

Žloutky utřete s cukrem a horkou vodou do pěny. Přidejte olej a dobře promíchejte. Prosejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji vmíchávejte do žloutkové směsi. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Hlubší plech vymastěte a vysypte moukou, vlijte těsto, uhlaďte jej stěrkou a dejte péci asi na 25 minut. Korpus nechejte vychladnout a potřete zavařeninou. Mezitím uvařte podle návodu na obalu pudinkovou polevu, kterou ihned nalijte na vrstvičku zavařeniny na korpusu a nechejte ztuhnout. Jahody a meduňku omyjte a nechejte okapat. Smetanu ušlehejte, nastříkejte na nakrájené čtvercové porce a ozdobte ji jahodou a meduňkou.

  Další varianty receptu