Úvod / Vaříme / Mleté maso

KARBANÁTKY V PITĚ  

recept na pokrm z mletého masa  

400g mletého masa, 4 placky pita chleba, 1 svazek ředkviček, 1 svazek jarní cibulky, 200g cherry rajčátek, 250 ml zakysané smetany, 4 stroužky česneku, 2 lžíce strouhanky, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, snítka tymiánu, olej.

Mleté maso smíchejte se sladkou paprikou, strouhankou a dvěma stroužky utřeného česneku. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Ze směsi tvořte navlhčenýma rukama karbanátky. Smažte je na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Ředkvičky a cibulku opláchněte a nakrájejte na malé kousky. Smetanu smíchejte se dvěma stroužky utřeného česneku, jemně osolte a přidejte jednu najemno nasekanou ředkvičku. Pita chléb dejte do trouby nahřát na 1 minutu, potom odkrojte vrchní část a kapsu naplňte karbanátky, nakrájenou cibulkou, ředkvičkami, cherry rajčátky, polijte ochucenou zakysanou smetanou a posypte trochou tymiánu.