Úvod / Vaříme / Mleté maso

PIKANTNÍ FRIKADELKY  

recept na pokrm z mletého masa  

5 listů medvědího česneku, 2 snítky petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sekaných mandlí, 150g mletého masa, 1 žloutek, 2 lžičky strouhanky, sůl, 40g čerstvého sýra, pepř, 1 malá žlutá paprika, 1 celer, 1 malá mrkev, 2 rajčata, 1/2 cibule, cukr, 1 lžíce protlaku.

Bylinky omyjte, osušte a nasekejte najemno. Medvědí česnek smíchejte se lžičkou oleje a sekanými mandlemi. Promíchejte petržel, mleté maso, žloutek, strouhanku, sýr, sůl a pepř. Masovou směs rozpulte, utvořte dvě placky, doprostřed dejte česnekovou pastu a vytvarujte dvě frikadelky. Opečte je dokřupava ze všech stran na horkém oleji. Nakrájejte zeleninu. Nasekanou cibulku opečte na oleji. Poduste na ní zeleninu, vmíchejte protlak. Omáčku nechte vařit 10 minut pod pokličkou. Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Frikadelky s omáčkou podávejte s bylinkovou bagetou nebo opečenými bramborami.