Úvod / Vaříme / Mleté maso

TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM A JÁTRY  

recept na pokrm z mletého masa  

500g těstovin, 250g mletého hovězího masa, 250g mletého vepřového masa, 200g vepřových jater, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 konzerva sekaných rajčat, olej, sůl, mletý pepř, tymián, 200g tvrdého sýra na posypání, zelená petrželka.

Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. Játra omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Na pánvi rozpalte olej, kousky jater na něm orestujte, vyjměte z pánve a udržujte v teple. Na pánev přidejte trochu oleje, orestujte na něm cibuli a plátky česneku a potom přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte, až se maso rozdrobí na hrudky. Potom přidejte orestovaná játra, posypte tymiánem a přidejte nasekaná rajčata. Vše promíchejte a přibližně 10 minut společně duste. Přisolte. Hotovou masovou směs klaďte na uvařené těstoviny a posypte vydatně sýrem a zelenou petrželkou.